Русский
O'zbekcha
English

 

Ishlab chiqarish

ООО «VERIF» MChJ kompaniyasi ishlab chiqaruvchidan an’anaviy va eksklyuziv texnologiyalardan foydalangan holda yuqori sifatli arman pita nonini taklif etadi.
Korxonamizda arman lavashini ishlab chiqarish zamonaviy yuqori texnologik uskunalarda amalga oshiriladi: aylanma pechlar (Germaniya), xamir qorishtirgichlar, xamir bo’luvchilar, eng yaxshi rus va mahalliy ishlab chiqaruvchilarning un elaklari.
Non mahsulotlari ishlab chiqaruvchilarning hammasi ham bizning kompaniyamiz jihozlari bilan maqtana olmaydi. Bu an’anaviy bo’lmagan arman lavash nonini ishlab chiqarishga imkon beradigan nostandart ishlab chiqarish uskunalari — bu yuqori malakali mutaxassislar tomonidan to’g’ridan-to’g’ri bizning ishlab chiqarishimiz uchun o’rnatilgan tandir va arman pechkalari.
Arman lavashining sifati ko’p jihatdan tarkibiga bog’liq. Mahsulot pishayotganda hech qanday ziravorlar, tuxum, xamirturush yoki sut mahsulotlari lavash nonining tarkibiga qo’shilmaydi. Bu arman lavashining jozibasi va foydasidir. Biz undan uglevodlar, boy energiya manbalari kabi foydali moddalarni olamiz.
Arman lavashini tayyorlashning texnologik jarayoni 90% qo’lda, sanitariya me’yorlari va pishirish sanoatining qoidalariga muvofiq amalga oshiriladi. Lavashni tayyorlashda asosiy qoida — bu do’stona ruhiy muhit va ijobiy kayfiyatdagi langan jamoa.
Lavashni pishirish uchun xamir bug’doy unidan tayyorlanadi. Un nozik elakdan o’tkaziladi, shundan so’ng u suv va tuz bilan yoğriladi, nordon achitqi qo’shiladi. Xamirning yetilishi odatda 30-32 ° haroratda 1,5-2 soat davom etadi. Tayyor xamir taxminan 0,5 kg og’irlikdagi bo’laklarga kesiladi, bo’laklarga yumaloq shakl beriladi va 15-30 daqiqa davomida tindirish uchun qoldiriladi. Tindirilgandan so’ng, xamir yog’och o’qlov bilan yoyiladi. Har bir yoyilgan xamirning bo’lagi novvoyning qo’liga topshiriladi. Novvoy lavashga shakl berishni bir necha bora qo’ldan qo’lga tashlagan tarzda yakunlaydi, buning natijasida lavash yupqa bo’lib, oval shakliga ega bo’lib, uzunligi 70-80 sm, kengligi 35-40 sm bo’lgan oval yumshoq yostiqqa tortiladi. Shakllangan lavash qizdirilgan tandir devorining yuzasiga yengil urish bilan yopishtiriladi. Lavash pishirish vaqti odatda 2-3 daqiqa. Tayyor lavashning yuqori qirrasi pechning devoridan maxsus temir tasma bilan ajratilib, qo’l bilan devordan ajratiladi.